Hitta gård på Hemnet

Hitta gård på Hemnet

Sveriges största hussida just nu heter Hemnet. Du känner säkert redan till den och är du som jag spenderar du många, många timmar där.

För oss som letar gård med lite större mark har jag några tips:

  1. Använd "Utöka området med" om du vill leta stort i närheten av en stad. Jag som just nu bor i Göteborg och vill hitta något max ca en timme härifrån skriver in Göteborg och utökar området med 50 eller 100 km.

  2. Dolt under "Fler sökalternativ" finns rutan för "Minsta tomtarea", den brukar jag sätta till 2 000 m2 eller 20 000 m2 beroende på vad jag letar efter. På detta sätt kan du låta "Alla objekt" vara valt och ändå söka på större mark. Det kan ju finnas en villa på en stor fastighet som du missat om du bara söker efter Gårdar/Skogar.

  3. Bilder är fantastiska, men det är faktiskt väldigt svårt att göra sig en uppfattning om ett hus och framförallt marken runt omkring bara från bilder. Jag har börjat fokusera mer på avstånd, storlek och kartan när jag letar. Om de viktiga bitarna stämmer med vad jag letar efter bokar jag in mig på visning istället för att lägga för stor vikt vid fotona.

  4. Karta och satellitbilder är mycket viktiga när du letar gård. Kartorna på Hemnet är trevliga men inte särskilt informativa och mäklarnas fastighetskartor brukar vara riktigt dåliga (svårt att se gränserna och statiska så att det inte går att zooma i dem). Jag använder istället tjänsten Min Karta från Lantmäterier. Det kommer ett eget inlägg om denna tjänst framöver.

Köpa Gård 🚜

Jag vill köpa en gård och flytta ut på landet! Följ mitt försök att hitta en gård och ta del av knepen jag lär mig på vägen.